Наша прича

Како смо почели и каква је била прича и историја наше е-продавнице Цоол-маниа? Овде ћемо покушати да вам испричамо како је све почело од 2010. до данас :) Зато седите и прочитајте пут који смо прешли и пут којим још увек ходамо. Без ваше подршке не бисмо били ту где јесмо.

Ово смо САД на почетку нашег пута :)

цоол-маниа тим

Била је 2010. ГОДИНА...

Ова година је за наш тим била година оснивања сајта Цоол-маниа. Почели смо у скромном, малом простору од 3 канцеларије и магацина, у поткровљу, где је у летњим месецима било као пустиња Сахара :) Али захваљујући ентузијазму који смо у њега уложили, схватили смо то као изазов, да су почеци тешки и да нисмо одустајали упркос врућини и малом простору. А овако је то изгледало у нашој канцеларији на фотографији испод.

старе просторије кул-маније компаније

Овако је изгледала прва верзија сајта ЦООЛ-МАНИА

Успели смо и упркос тежим условима и мањем простору, направили смо прву верзију е-продавнице из 2010. године где смо заиста имали само неколико производа, покренули систем наручивања и отпрему робе. До тада је наш сајт радио само за 3 језичке мутације. И поред тога, било је доста посла, углавном на хватању свих „мува или буба“ како то зовемо, до којих може доћи током свакодневног рада у е-продавници, на покретању система наруџби, слања, попуњавања залиха и економског и фактурисање обавеза. Све смо научили док смо водили е-продавницу :)

цоол-маниа стара веб локација

2011. ГОДИНА

Како бисмо стекли свест и видљивост о нашој е-продавници и привукли пажњу нових купаца, поставили смо себи циљ да посетимо локалне музичке фестивале, као што су БЕЕФРЕЕ 2011, ДОВНЛОАД фестивал ЗВ и др. - где смо представили наше производе младима . Успели смо да прикупимо почетне, веома важне контакте и добијемо повратне информације од купаца, а на основу тога смо проширили наш сегмент понуђених производа, који се у почетку састојао само од ЛЕД производа, као што су светлеће мајице, светлећи каишеви , производи за забаву и друго.

фестивал бефрее 2011 цоол-маниа веб

преузмите фестивалску цоол-маниа презентацијупреузми фестивал цоол-маниа продајни штанд

2012 ГОДИНА

Ове 2012. године смо се углавном фокусирали на проширење асортимана са око 100 производа на око 300 производа , чак и ако смо морали да се ограничимо на мале магацинске просторе од око 60 м2. Ово је било прилично тешко, јер су скоро свакодневно стизале нове и нове кутије са робом и једва да смо имали где да се преселимо. Морали смо да нађемо некакав систем јер су нас кутије и роба умало изгурали из канцеларије, али смо све радили са љубављу и ипак се забављали :)

Препуне просторије компаније цоол-маниа медиа леадерс доо

2013 ГОДИНА

Дошло је време када смо знали да морамо да идемо даље и пронађемо нова партнерства, нове производе и одлучили смо да посетимо изложбе електронике у Хонг Конгу. Изложбе су нам биле од велике користи, помогле су нам да се оријентишемо у велики свет пословања. Била је то прилика да стекнемо нове контакте за пословне партнере и добили смо још већи увид у нове иновативне производе, трендове и шта је „ИН“ и шта бисмо могли да почнемо да продајемо на нашем сајту. А након прикупљања контаката и информација о добављачима, почели смо да лансирамо и друге врсте нашег асортимана, као што су камере, шпијунске ствари или разне занимљиве справе или ствари које морате имати.

посета сајму електронике у Хонг Конгуизложба хонгконг кул-манија медијских лидера компанија

Наш извршни директор Марио на великој изложби у Хонг Конгу

асиаворлд екпо марио бручаник

ГОДИНЕ 2014-2015

У овим годинама 2014 - 2015, одлучили смо да се сертификујемо по систему управљања квалитетом ИСО 9001 . Како бисмо још више задобили поверење наших купаца, одлучили смо да имплементирамо систем управљања квалитетом ИСО 9001 и мапирамо све процесе од пријема поруџбина до отпреме робе, процедуре рекламација итд. Сви процеси у нашој компанији се пажљиво прате и имају сопствене прецизне процедуре за њихово решавање. То је свакако корак ка повећању конкурентности и кредибилитета наше компаније и на међународној сцени.

исо 9001 сертификат медиа леадерс сро

ГОДИНЕ 2016-2018

Године 2016 - 2018 су биле кључне одлучујуће године за нас у смислу креирања потпуно нове Цоол-маниа веб странице , додавања многих функција и проширења језичких верзија на 20 (тренутно имамо до 38). Такође смо се фокусирали на додавање нових производа, којих смо тада већ имали око 2000 (тренутно више од 5000). Нови производи из разних категорија као што је ауто мото секција, где смо остварили сарадњу са квалитетним добављачима камера и система за вожњу уназад. Проширила се и категорија шпијунских производа, гаџета, обавезних, па чак и ствари за забаву. Додали смо нову категорију лепоте и на отвореном, која је одмах пронашла своје обожаваоце.

цоол-маниа нови изглед веб странице

2019 ГОДИНА

2019. је била кључна година за нас у смислу усељења у нове просторије. Дошли смо до фазе да више нисмо имали где да складиштимо робу наших добављача и било је буквално неопходно да се преселимо у нове, сопствене просторије. Не само да је наш асортиман порастао, већ и наш тим од 8 цоол-манијака :) Тако да смо морали да тражимо веће просторије. И тако смо отишли да видимо нови магацин са канцеларијама и просторијом за паковање, где смо могли да замислимо нашу будућу радњу и успели смо:) Уосталом, процените сами.

обилазак нових просторија цоол-маније

Оригинални предлог - визуелизација изложбеног простора

Испрва је то било само празно место , али са великим могућностима за рад, а пошто доста времена проводимо на послу, морали смо да размишљамо и о томе како да прилагодимо и ускладимо рад е-продавнице са условима за удобност. људи који тамо раде, као и купци који ће доћи да лично виде и купе робу. И тако смо припремили почетну визуелизацију како ће изгледати радни простори, магацин, канцеларије, друштвени објекти, кухиња и изложбени простор , који ће служити не само као улазни простор за клијенте, већ и као презентација наших производа. Тако да смо имали визију и припреме за реконструкцију су могле да почну.

изложбени салон визуелног дизајна цоол-маниа медијски лидери

И почели смо да обнављамо...

Прво су почели да се преуређују унутрашњи простори, преграде канцеларија, изложбени салон, магацин итд . Истовремено смо морали да се бавимо инсталацијом електроинсталација, климатизације, рекуперације, плочица, тротоара, санитарних чворова итд. Касније је дошло време за припрему магацинских простора, слагање полица за робу на два спрата. Поред тога, канцеларије су биле опремљене од канцеларијских столова и столица, преко компјутера, штампача, телефона, канцеларијског материјала до оловака на столовима :)

преуређење нових цоол-мани просторијаприпрема магацина медијских лидераскладишни простори припрема цоолманије

Нисмо заборавили ни рекламирање локала...

И све ово се дешавало уз одржавање свакодневног функционисања е-продавнице у старим просторијама, јер смо морали да одржавамо несметан ток поруџбина и отпреме робе за наше купце. Нисмо могли да пропустимо модификацију спољашњих простора, лепљење рекламних фолија како би људи могли да нас пронађу на новој адреси :)

кул-манија малтерисање просторија

И на крају пресељење фирме и магацина у нове просторије

И то је био тотални хаос, јер је рад е-продавнице у новим просторијама морао да се прилагоди кретању (у најпрометније божићне сезоне) и истовремено ношења хиљада артикала и сортирању и складиштењу робе на полице су морале да се усагласе, а све то уз нормалан рад е-продавнице и обраду поруџбина , што је изгледало немогуће, али смо и ово успели :)

усељава се кул-манија компанијакорпоративне просторије које се крећу цоолманиадопуњавање залиха кул-маније робе
складишни простори медијски лидериогласна табла компаније цоол-маниа медијски лидери

Успели смо! Друштво се преселило, велико славље и идемо даље :)

прослава компанија цоол-маниа медијски лидери

ГОДИНЕ 2020 - до данас

А овако изгледа наша компанија данас када нас посетите:) Успели смо упркос веома тешком периоду када су наступила лоша времена Цовид-19 2020. године, што је приморало нашу компанију да се затвори на неколико недеља и заиста је било осетио у броју укупних налога.
Борили смо се као и сви, надали се бољем сутра и стално смо се трудили да идемо напред и да вам доносимо нове и нове производе и побољшања.

нове просторије цоолманиа изложбеног просторамедијски лидери цоол-маниа сховроомвитрине цоол-мани производа

Регистрација жига ® за ЦООЛ МАНИА је сада званична...

цоол-маниа регистрација жига

Ту смо са вама од 2010 :)

цоол-маниа тим фото медији лидери

И верујемо да нас са вама чека још много година...